Logo
Ring til os +34 952 930 532

Købsproces af ejendom Spanien

Når en kunde har besluttet sig til en ejendom i Spanien de ønsker at købe, vil et depositum på mellem 3000 € og 6000 € blive påkrævet øjeblikkeligt. På den måde fastholdes prisen og ejendommen tages ud af markedet. Hvis køber ændrer deres mening og trækker sig ud af handlen, er denne indbetaling ofte ikke refundabel. Når vilkår og betingelser er aftalt med sælger og advokaten har afsluttet sine undersøgelser, tjekket for gæld og afgifter mv (normalt inden for 30 dage) bliver den private købsaftale udarbejdet. Dette omfatter alle vilkår og betingelser for salg og fastsætter tidspunktet for færdiggørelse af overdragelsen. Et depositum på 10 - 20% af købsprisen kan være nødvendigt på dette tidspunkt for at sikre ejendommen og som officiel hensigtserklæring om at købe. Dette er normalt kendt som 'going to contract'. Købet er formelt afsluttet, når de relevante skøder er underskrevet af notar og den resterende del af den aftalte købesum betales til sælgeren. På dette tidspunkt, vil køberen modtage nøglerne til ejendommen. Hvis sælger ændrer deres mening før afslutningen af købet, vil de returnere alle penge der er indbetalt, sammen med en kompensation (som regel ekstra 100%).

Off plan ejendomme

Hvis en kunde køber en ny konstruktion, kender som "off plan«, vil konstruktøren eller bygherren anmode om betalingsfaser, der skal foretages på ejendommen. Disse kan variere afhængig af bygherren, men er som regel 30% depositum og derefter de resterende 70% ved underskrivelse af skødet. Den udpegede advokat vil foretage den nødvendige undersøgelse af ejendommen for at sikre, at det er ejet af sælgeren, og der er byggetilladelse.

Omkostninger

Når du køber en ejendom i Spanien, vil du normalt være nødt til at afse omkring 10% af købsprisen til dækning af omkostninger såsom; tinglysningskontor gebyrer, notar , advokatomkostninger og skatter. Når du køber en ejendom med et realkreditlån er det dog tilrådeligt at tillade mellem 11-13%, da der er gebyrer forbundet med pant samt købet. Som en generel vejledning bør du overveje følgende: -
For køb;

 • 7% Skat
 • 1% stempelafgift
 • Notarius Publicus fra 300 € til 1500 €
 • Tinglysningskontor fra 300 € til 1500 €
 • Advokatomkostninger

Hvis du køber med et realkreditlån, skal du også have;

 • Stempelafgift fra 1,5% til 2% på værdi af ejendom
 • Notarius Publicus fra € 300 til € 1,500
 • Tinglysningskontoret fra € 300 til € 1,500
 • Bankens åbningsprovision mellem 1% og 2% af pant beløb
 • Gestoria opkræver for pantebrevet og skøde - det er normalt i området på € 250


Plus Valia (jord / kapitalvindingsskat)

Dette er normalt betalt af ejeren når de sælger ejendommen. Transfer skat beregnes på baggrund af stigningen i værdien af grunden da den blev sidst solgt.

NIE nummer (Numero de Identificacin de Extranjeros)

Det er vigtigt at have et NIE nummer for eventuelle finansielle transaktioner klienter måtte have i Spanien. Dette er en enkel, men nogle gange langvarig proces, der involverer at udfylde et ansøgningsskema. Du skal bruge 2 fotokopier af passet sammen med 2 billeder. Du vil også være nødt til at medtage dit originale pas. Reglerne er undertiden lempede og fotos er ikke påkrævet. Det er bedst at tjekke, før du ansøger. NIE kan fås fra en lokal politistation. Det kan tage fra 1 til 5 uger, for at blive behandlet. NIE nummer kan fås ved en advokat på dine vegne. Dette gøres via fuldmagt og advokaten vil opkræve et gebyr.

Udpegning af en advokat

Mens det ikke er en nødvendighed at have en advokat til at købe en ejendom i Spanien, er det stærkt anbefalet. De vil være i stand til at tjekke eventuelt udestående gæld, der findes på ejendommen samt hjælpe med kontrakter og NIE numre. Kunder kan frit udpege deres egen advokat eller vi kan anbefale en.

Ordliste

Herunder er en liste over ord, du vil støde ind i på dag til dag basis.

Abogado - Solicitor / Advokat

Agencia de Inmobiliaria - Ejendomsmægler

Disposición de fondos - tilvejebringelse af midler

Escritura de Compraventa - Ejendom Indkøb skøde

Escritura de Hipoteca - Mortgage skøde

Euribor - Den europæiske Inter Bank Offered Rate

Gastos - Omkostninger

IVA - Moms

Impuestos - Skatter

Lån til værdi (LTV)% - Dette er den procentdel af lånet i forhold til værdien af ejendommen.

NIE nummer - Et registreringsdokument at gøre det muligt for en person til at købe noget i Spanien dvs. et hus, bil, få finansiering

Notario - Notar

Nota Simple - tinglysningskontorets rapport

Offerta Vinculante - bindende tilbud

Registro de la Propiedad - tinglysningskontor

Tasacion - Værdiansættelse

Kontakt os

Kontaktoplysninger

 • Place2live SL
 • Centro Comercial, Atalayas de Riviera, Calle Viento del Sur, Local Nº 1,
  29649 Mijas Costa, Málaga

 • Telefon: 0034670673472
 • Email: info@place2livespain.com