Logo
Ring til os +34 952 930 532

Det spanske lånemarked

Ligesom enhver avanceret økonomi har Spanien et veludviklet realkreditmarked med en række långivere, der tilbyder et stort udvalg af spanske realkreditlån.

I Spanien er realkreditlån udbudt af nationale banker og sparekasser (kendt som cajas) og sælges enten direkte af långivere eller gennem realkreditmæglere. Flere internationale banker, herunder britiske banker som Barclays, Halifax og Lloyds TSB, tilbyder realkreditlån i Spanien sammen med de nationale banker og cajas.

Ligesom i alle andre udviklede realkreditmarkeder er der store forskelle i omkostninger og betingelserne i de spanske lån på tilbud, går lige fra ufleksible og dyre realkreditlån til billigere og fleksible. Selv om renten på alle spanske realkreditlån er beregnet som en funktion af basisrenten fastsat af Den Europæiske Centralbank, kan realkreditinstitutterne i Spanien relativt frit fastsætte gebyrer og vilkårene for de pantebreve, de tilbyder. Dette udmønter sig i betydelige forskelle spanske realkreditlån imellem i form af deres omkostninger og betingelser.

Ikke alene kan de spanske realkreditlån variere i deres tiltrækning fra bank til bank, de kan også variere betydeligt inden for samme bank, og selv fra gren til gren.

Det er ofte tilrådeligt at rådføre sig med en velrenommeret realkreditlånmægler før der træffes beslutning om dit valg af bank eller realkredit produkt. Lånemæglere har adgang til en bred vifte af långivere og produkter og er i stand til at rådgive, som er den mest egnede til din situation. Mæglere vil ofte opkræve et gebyr for deres ydelser.

Typer af realkreditlån i Spanien

Som i andre lande som Storbritannien er det store flertal af realkreditlån, der sælges i Spanien (både til spaniere og udlændinge) variabel rente realkreditlån. Det betyder, at afdrag varierer efter basisrenten fastsat af Den Europæiske Centralbank. Det betyder, at hvis renten falder vil de betale mindre, men hvis det stiger vil de betale mere.

De fleste långivere tilbyder også et spansk realkreditlån med fast rente. Disse spanske realkreditlån har tendens til at have højere rentebetalinger på kort sigt, men hvis renten stiger på et fastforrentet spansk realkreditlån kan indehaveren af lånet ende med at betale mindre, end det ville være tilfældet med en variabel rente spansk lån.

Nogle spanske realkreditlån långivere tilbyder også et blandet realkreditlån, der indebærer en vis periode (for eksempel 5 år) af faste rentebetalinger, og en variabel rente derefter.

De fleste spanske realkreditinstitutter tilbyder nu en rente på pant, hvorefter låntagere kun betaler renter på deres lån, og derefter tilbagebetale hovedstolen enten i slutningen af lånet eller på et tidspunkt i fremtiden under lånets levetid. Denne form for spansk pant kan være meget attraktivt for udenlandske investorer, som planlægger at udleje deres spanske ejendom til dækning af låneomkostninger.

For nylig har spanske långivere øget løbetid for realkreditlån. Hvor som tidligere de fleste spanske realkreditlån var imellem 10 og 20 år kan mange långivere nu tilbyde realkreditlån på op til 30 år eller endnu længere (afhængig af alderen på låntager).

Hvordan prissætter spanske realkreditinstitutter deres realkreditlån?

Spanske realkreditinstitutter beslutter, hvor meget de vil låne dig og på hvilke vilkår i henhold til din personlige og finansielle profil. De vil gerne vide, hvor meget du tjener, og hvad dine andre finansielle forpligtelser er (din personlige balance - aktiver og passiver). Som en generel tommelfingerregel, vil de låne i henhold til til din indtjening hvorpå dine spanske afdrag ikke må overstige 35% af din netto årlige indkomst.

Generelt kan spanske realkreditinstitutter ikke lide at låne mere end 70% af værdien af ejendommen til udenlandske købere af spansk ejendom. Ikke desto mindre er dette begyndt at ændre sig eftersom spanske realkreditinstitutter har indset, hvor vigtige udenlandske købere af spansk ejendom er, og hvor stort markedet er.

I mellemtiden kan en god spansk pant mægler være i stand til at skaffe udenlandske købere et spansk realkreditlån med en loanto-værdi på op til 80% (afhængig af omstændighederne for ansøgeren). En god spansk pantemægler fjerner også det sproglige problem, da de kommunikerer imellem låntager og långiver og foreholder begge sider med alle de oplysninger, de har brug for i deres respektive sprog.

Ordliste

Herunder er en liste over ord, du vil møde på på en dag til dag basis.

Abogado - Solicitor / Advokat

Agencia de Inmobiliaria - Ejendomsmægler

Disposición de fondos - tilvejebringelse af midler

Escritura de Compraventa - Ejendom Indkøb Deed

Escritura de Hipoteca - Mortgage Deed

Euribor - Den europæiske Inter Bank Offered Rate

Gastos - Omkostninger

IVA - Moms

Impuestos - Skatter

Lån til værdi (LTV)% - Dette er en procentdel af lånet i forhold til værdien af ejendommen.

NIE nummer - Et registreringsdokument der gør det muligt for en person at købe noget i Spanien dvs. et hus, bil, få finansiering

Notario - Notar

Nota Simple - tinglysningskontoret rapport

Offerta Vinculante - bindende tilbud

Registro de la Propiedad - tinglysningskontoret

Tasacion - Værdiansættelse

Kontakt os

Kontaktoplysninger

  • Place2live SL
  • Centro Comercial, Atalayas de Riviera, Calle Viento del Sur, Local Nº 1,
    29649 Mijas Costa, Málaga

  • Telefon: 0034670673472
  • Email: info@place2livespain.com